Смертельно небезпечні продукти на святковому столі

Марципан, мускатний горіх і омела опинилися у списку потенційно смертельно небезпечних продуктів для святкового застілля.

На думку британських вчених, дуже смачний і всіма улюблений марципан може викликати сильне отруєння, пішеі vistanews.ru.

При потраплянні в шлунок цей солодкий продукт перетворюється в ціаністий водень. Але для смертельної дози потрібно з’їсти більше 30 кг за день.

А у складі мускатного горіха виявили міріцістін, який за своїми властивостями близький до амфетаміну. І хоча смертельної загрози він не несе, після нього можуть початися галюцинації, людина може навіть знепритомніти.

 

Омелу часто використовують для прикрашання блюд у Великобританії. У листі цієї рослини є форатоксін – речовина, яка при потраплянні в організм звужує судини і викликає гіпотензію (зниження артеріального тиску).


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.