Оригінальний рецепт чорної ковбаси: приготування ковбаси на основі крові | Кулінарні новини | FoodOboz

Кожен регіон України вирізняється своїми унікальними гастрономічними традиціями. Наприклад, Закарпаття відоме такими стравами, як банош і бограч, тоді як Львівщина радує своїх гостей смачними пляцками та іншими оригінальними кулінарними шедеврами.

На Хмельниччині існують особливі страви, які здобули популярність не лише в Україні, а й за її межами. Однією з таких кулінарних перлин є чорна ковбаса. Як правильно приготувати цю унікальну страву, поділився на своєму YouTube-каналі журналіст Костянтин Грубич.

1. М'ясо нарізаємо великими шматками. Якщо свинина не жирна - слід додаткового додати сала. М'ясо повинно бути без плівочок.

2. Часник чистимо та перемелюємо. Додаємо до м'яса разом із перцем.

3. Додаємо воду, сіль і мелений коріандр, після чого все добре змішуємо.

4. Отриману суміш пропускаємо через м'ясорубку із насадкою для ковбаси, на яку натягнута кишка.

5. Ліпимо ковбаски.

6. Поміщаємо підготовлені ковбаски в коптильню на 25 хвилин. Ідеальним вибором для цього процесу будуть вишневі дрова.

7. Наносимо на ковбасу шар крові і знову ставимо її коптитися. Цю процедуру повторюємо кожні 25 хвилин, поки ковбаса не досягне готовності.

На OBOZ.UA ви знайдете безліч інших варіантів приготування ковбаси:

Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.