Оригінальний рецепт чорної ковбаси: приготування ковбаси на основі крові | Кулінарні новини | FoodOboz
Кожен регіон України вирізняється своїми унікальними гастрономічними традиціями. Наприклад, Закарпаття відоме такими стравами, як банош і бограч, тоді як Львівщина радує своїх гостей смачними пляцками та іншими оригінальними кулінарними шедеврами.
На Хмельниччині існують особливі страви, які здобули популярність не лише в Україні, а й за її межами. Однією з таких кулінарних перлин є чорна ковбаса. Як правильно приготувати цю унікальну страву, поділився на своєму YouTube-каналі журналіст Костянтин Грубич.
1. М'ясо нарізаємо великими шматками. Якщо свинина не жирна - слід додаткового додати сала. М'ясо повинно бути без плівочок.
2. Часник чистимо та перемелюємо. Додаємо до м'яса разом із перцем.
3. Додаємо воду, сіль і мелений коріандр, після чого все добре змішуємо.
4. Отриману суміш пропускаємо через м'ясорубку із насадкою для ковбаси, на яку натягнута кишка.
5. Ліпимо ковбаски.
6. Поміщаємо підготовлені ковбаски в коптильню на 25 хвилин. Ідеальним вибором для цього процесу будуть вишневі дрова.
7. Наносимо на ковбасу шар крові і знову ставимо її коптитися. Цю процедуру повторюємо кожні 25 хвилин, поки ковбаса не досягне готовності.
На OBOZ.UA ви знайдете безліч інших варіантів приготування ковбаси: