Так як в наступаючому році правити буде Змія, то і святковий стіл із закусками повинен в обов'язковому порядку їй сподобатися. А їй в першу чергу подобаються розкішні страви і делікатеси. Тобто виходить, що новорічний стіл сподобається Змії тільки в тому випадку, якщо меню на Новий рік порадує незвичним і неординарним. Зробити досить складно, але можна.
Всім відомий факт, що всі змії обожнюють кролятину і зайчатину, з цього випливає що меню на Новий 2013 ніяк не обійдеться без цих тварин. При приготуванні кролика, пам'ятайте що м'ясо свіжою, не заморожених кролятини - жорстке, для того щоб його пом'якшити потрібно справити заморозку, а потім назад розморозити.
Приготувати наприклад можна одне з грецьких страв під назвою "Стіфадо". Для його готування необхідно взяти: 1кг м'яса кролика, 1 кг цибулі, помідорів 800 грам ,5-6 часточок часнику, оцет 2 столові ложки, 1 апельсин ,6-8 ст. ложок оливкової олії, половину стіл. ложки коріандру, 2 лаврових листки, сіль і черн. мелений перець за смаком.
Грецьке новорічне блюдо Стіфадо
М'ясо потрібно порізати на великі шматочки, після чого додати помідори, раст. масло, розрізаний апельсин (розділити на 4 частини), а також сіль, оцет і всі інші спеції і поставити повільно тушкувати на маленькому вогні, обов'язково щільно закрити кришку. Через годину додати очищені цибулини, і знову поставити на 1 годину. Подається страва так: м'ясо лягати з одного боку, а цибуля з іншого і вся ця композиція прикрашається розрізаним апельсином у вигляді квітки.
А также рецепт новогоднего кролика (фото):
13 грудня 2012, 8:34 KARPATNEWS.in.ua — Усі новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та України