Українські вареники з м'ясом за рік подорожчали на 45%
На 35,5 гривень
Українські вареники з м’ясом, піджаркою та сметаною за рік подорожчали на 35,5 грн, або на 45%. У 2017 році вони коштували 79,8грн, а в цьому – 115,3 гривні. Про це повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко в соціальній мережі Facebook.
"В Асоціації постачальників торговельних мереж порахували скільки коштує одна з популярних українських страв – вареники з м’ясом, щоб порахувати індекс інфляції в країні за рік. Індекс нашого українського Big Mac вираховує краще рівень інфляції, ніж всі державні органи разом", - йдеться в повідомленні.
Так повідомляється, що інгредієнти для приготування вареників із м’ясом за найпростішим рецептом за даними Держслужби статистики станом на січень 2018 року коштували: 800 гр борошна коштувало 7,6 грн, 300 гр свинини – 35,5 грн, 300гр яловичини – 38,7 грн, 50 гр вершкового масла –9 грн, 150 гр цибулі й сала відповідно 0,9 грн та 10,8 грн., 250 гр сметани – 12,8 грн.
За тою ж офіційною статистикою у січні минулого року 800 гр борошна коштувало 7,1 грн, 300 гр свинини – 21,3грн , 300 гр яловичини – 27,4 грн, 50 гр вершкового масла – 6,9грн, 150 гр цибулі та сала відповідно 0,7грн і 6,1грн, 250 гр сметани – 10,3 грн.