Страви, які чи не щодня готують закарпатці, потрапили у ТОП−10 найсмачніших у світі
Борщ, сало, вареники, галушки і все, чим багата традиційна українська кухня, відтепер — у списках найсмачніших світових наїдків.
Українські страви поставили на восьме місце — між кулінарним багатством Японії та Китаю. Очолює список в’єтнамська їжа.
Українська кухня потрапила до переліку найсмачніших шляхом усеземного голосування.
Стисла інструкція пояснює: борщ — це суп із м’яса, буряка й усього, що є в холодильнику. Горілка — та сама водка, тільки до біса міцна!
Деякі ресторани дивують національними стравами самих українців, знаходять нове виконання. Наприклад, чорні вареники з чорнилом каракатиці із начинкою на будь-який смак.
Трансформація страв зараз — річ популярна, пояснюють фахівці. Мовляв, така собі адаптація. Як, наприклад, страви країн Азії адаптують для європейських споживачів, передає Український тижневик «Міст».