В Україні запустили найбільший завод, що спеціалізується на виробництві заморожених кондитерських виробів. ФОТО

Компанія Bakery Food Investment (BFI) урочисто презентувала свій новий завод, який спеціалізується на виготовленні заморожених хлібобулочних продуктів, у місті Хуст Закарпатського регіону.

Загальна сума інвестицій у будівництво заводу склала 400 мільйонів гривень, повідомили у пресслужбі компанії.

У вересні 2024 року компанія BFI здійснила покупку виробничого комплексу, а вже у травні 2025 року розпочала роботу першої з п'яти виробничих ліній. Чотири з цих ліній орієнтовані на виготовлення заморожених хлібобулочних виробів, таких як здобні хлібобулки, філо-тест, круасани та донати. Окрім цього, одна лінія призначена для виробництва льоду.

Запланована продуктивність компанії становить до 3000 тонн виробів на місяць на всіх потужностях, що займаються виготовленням заморожених хлібобулочних виробів.

"Ми розуміємо, які ризики зараз щодо зведення нового підприємства. Проте ми також розуміємо свою роль у підтримці країни, у наданні робочих місця та формуванні фундаменту стійкого та надійного партнера держави. Ми ще раз показуємо, що українці незламні, і навіть у часи війни спроможні тримати курс на розвиток країни та створення унікальних продуктів", - заявив власник компанії BFI Олег Міщенко.

Він підкреслив, що на даний момент український виробник надає роботу більш ніж 600 працівникам.

Водночас новий завод має на меті забезпечити не лише потреби внутрішнього ринку, але й здійснювати експорт: компанія планує експортувати до 30% своєї продукції.

"Це не просто виробництво, а фабрика нового покоління, де все автоматизовано і цифровізовано, а залежність від зовнішніх ризиків зведена до мінімуму. Ми створюємо не лише підприємство, а й індустріально-соціальний кластер, піднімаючи виробництво на абсолютно новий рівень", - підкреслив Міщенко.

Він підкреслив, що поряд із виробничими процесами, у Хусті компанія також активно впроваджує ініціативи, спрямовані на підтримку місцевої громади та своїх працівників.

На думку експерта, реалізація проекту заводу в Хусті є невід'ємною частиною нової глобальної стратегії компанії. У рамках цієї стратегії Bakery Food Investment також виділила 160 млн грн для модернізації заводу у Козельці (Чернігівська область), що дало змогу підвищити виробничі потужності на 25%.

Директор компанії зазначив, що важливу роль у реалізації проекту з енергонезалежності відіграє Sense Bank, який виступає фінансовим партнером у рамках державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" та ініціативи "Джерело енергії".

Bakery Food Investment — це один із лідерів у виробництві заморожених хлібобулочних виробів в Україні. Компанія пропонує різноманітний асортимент, до якого входять мініки, хот-доги та сінабони. Ця продукція користується популярністю не лише на українському ринку, але й експортується в 15 країн, серед яких США, Грузія, Туреччина та інші країни Європи.

BFI впроваджує технологію шокового заморожування, яка забезпечує збереження продукції при температурі -18°C протягом року без втрати її якості. Крім того, компанія відмовилася від використання трансжирів, що робить її продукти безпечними для дітей.

Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.