Інвестиції в розмірі 400 мільйонів гривень, виробництво 3000 тонн продукції щомісяця та створення нових робочих місць: компанія BAKERY FOOD INVESTMENT відкрила новий завод у місті Хуст.
Компанія BAKERY FOOD INVESTMENT урочисто відкрила новий завод у місті Хуст, Закарпаття, який спеціалізується на виробництві виробів зі здобного тіста, філо-тесту, круасанів, донатів та заморожених десертів.
У вересні 2024 року компанія здійснила покупку виробничого майданчика. А вже у травні 2025 року відбулася запуск першої з п'яти виробничих ліній для виготовлення здоби, що включає чотири лінії для випуску заморожених хлібобулочних виробів та одну лінію для виробництва льоду. Загальна сума інвестицій в будівництво перевищила 400 мільйонів гривень.
"Ми усвідомлюємо, які виклики постають перед нами у процесі будівництва нового підприємства. Водночас, ми чітко розуміємо свою відповідальність у підтримці нашої країни, забезпечуючи робочі місця та закладаючи основи для стабільного і надійного партнерства з державою. Це ще раз демонструє, що українці незламні, і навіть під час війни мають змогу рухатися вперед, розвиваючи країну та створюючи інноваційні продукти", - зазначив Олег Міщенко, власник компанії BFI.
Запланована виробнича потужність, закладена в стратегію до 2027 року, становитиме до 3000 тонн продукції на місяць на всіх виробничих лініях. Водночас акцент робиться не лише на задоволенні потреб внутрішнього ринку, але й на експорті. Згідно з даними BFI, компанія має намір експортувати близько 30% своїх хлібобулочних виробів. Завод повністю автоматизований і цифровізований, з проектуванням, яке враховує мінімізацію зовнішніх ризиків.
"Це підприємство майбутнього – з повністю автоматизованими процесами, цифровими технологіями та зведеною до мінімуму залежністю від зовнішніх ризиків. Ми створюємо не просто виробничу одиницю, а формуємо індустріально-соціальний кластер, піднімаючи виробництво на новий рівень. Варто зазначити, що це перший завод в Україні, який спеціалізується на виробництві заморожених кондитерських виробів. Потужності нашого підприємства також орієнтовані на імпортозаміщення продукції, яку раніше країна не виробляла", - підкреслив генеральний директор BFI Євгеній Міщенко.
CEO BFI також додав, що в Хусті компанія паралельно реалізує проєкт, орієнтований на громаду та працівників підприємства: навколо виробництва формуватиметься публічний простір із кав'ярнею, пекарнею, піцерією, електрозаправкою, ковзанкою та сімейною зоною відпочинку.
Створення нового заводу в Хусті є складовою частиною оновленої глобальної стратегії компанії. У межах цієї стратегії BAKERY FOOD INVESTMENT також вклала 160 млн грн у модернізацію виробництва в Козельці (Чернігівська область), що сприяло підвищенню його потужностей на 25%.
Зараз український виробник забезпечує роботою понад 600 співробітників.
Важливим учасником проекту є Sense Bank, що виступає фінансовим партнером у рамках державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" та ініціативи "Джерело енергії".
Інформаційно. Компанія BAKERY FOOD INVESTMENT займає одне з провідних місць серед виробників заморожених хлібобулочних виробів в Україні. Вона пропонує різноманітний асортимент продукції, до якого входять мініки, хот-доги та сінабони. Ці продукти можна знайти в українських супермаркетах, а також вони експортуються до 15 країн, включаючи США, Грузію, Туреччину та ряд європейських держав.
BFI використовує технологію шокової заморозки, що дозволяє зберігати продукцію при -18°C протягом року без втрати якості. Компанія також відмовилась від використання трансжирів, що робить продукцію придатною для споживання дітьми.