Bakery Food Investment вклала більше 400 мільйонів гривень у новий завод, що спеціалізується на виготовленні заморожених хлібобулочних виробів.
Компанія Bakery Food Investment урочисто відкрила новий виробничий завод у місті Хуст, що в Закарпатті, який спеціалізується на виготовленні заморожених продуктів зі здобного тіста, тіста філо, круасанів, донатів та льоду. Загальна вартість інвестицій у цей проект перевищила 400 мільйонів гривень.
На даний момент функціонує перша лінія, що спеціалізується на виготовленні здобної випічки, а також лінія для виробництва харчового льоду. Усього на заводі заплановано п'ять виробничих ліній, і компанія має намір поступово вводити решту в експлуатацію до 2027 року, інформує пресслужба підприємства.
"Ми усвідомлюємо, які виклики супроводжують запуск нового підприємства в цей складний час. Водночас, ми усвідомлюємо свою роль у створенні нових робочих місць, підтримці економіки країни та зміцненні партнерства з державою. Ми демонструємо, що українці не зламні і навіть у період війни здатні розвивати бізнес та створювати інноваційні продукти," – підкреслив власник компанії Олег Міщенко.
Планова потужність заводу за стратегією до 2027 року -- до 3000 тонн продукції на місяць. Частину обсягів (до 30%) планують експортувати.
Під час урочистого відкриття нового заводу генеральний директор компанії Євгеній Міщенко зазначив, що підприємство оснащене повною автоматизацією та цифровими технологіями, а його проектування враховує зменшення зовнішніх ризиків.
"Це фабрика майбутнього -- з автоматизацією, цифровізацією та незалежністю від зовнішніх факторів. Ми створюємо не просто підприємство, а індустріально-соціальний кластер. Це перший в Україні завод, що спеціалізується на виробництві замороженої здоби. Його потужності орієнтовані також на імпортозаміщення продукції, якої раніше не виготовляли в Україні", -- прокоментував CEO.
Паралельно в Хусті реалізується проєкт для громади та працівників: навколо заводу формуватиметься публічний простір із кав'ярнею, пекарнею, піцерією, електрозаправкою, ковзанкою та сімейною зоною відпочинку.
Зведення заводу в Хусті є складовою частиною всесвітньої стратегії розвитку компанії BFI. У рамках цієї ініціативи вона також вклала 160 мільйонів гривень у модернізацію виробництва в Козельці (Чернігівська область), що сприяло підвищенню виробничих потужностей на 25%.
На сьогоднішній день підприємство надає робочі місця для більше ніж 600 працівників.
Фінансовим партнером проєкту виступив Sense Bank -- у межах держпрограми "Доступні кредити 5-7-9%" та ініціативи "Джерело енергії".
Довідково. Компанія BAKERY FOOD INVESTMENT є одним із провідних виробників заморожених хлібобулочних виробів в Україні. Виготовляє широкий асортимент продукції, включаючи мініки, хот-доги та сінабони, які широко представлені в українських маркетах, а також експортуються в 15 країн, в т.ч. США, Грузію, Туреччину та країни Європи.
BFI застосовує інноваційну технологію шокового заморожування, що забезпечує збереження продукції при температурі -18°C протягом року без компромісів у якості. Крім того, компанія ухвалила рішення відмовитися від використання трансжирів, що робить її продукцію безпечною для дітей.