400 мільйонів гривень інвестицій: в Україні відкрився перший завод з виробництва замороженої випічки.
Завод повністю автоматизований, цифровізований і зведений із урахуванням мінімізації зовнішніх ризиків.
Компанія BAKERY FOOD INVESTMENT урочисто відкрила в Україні свій перший завод, що спеціалізується на виготовленні виробів зі здобного тіста, філо, круасанів, донатів та льоду. Нове підприємство розташоване в місті Хуст, що в Закарпатській області.
LB.UA - для тих, хто здатний аналізувати та розмірковувати.
Станьте нашими прихильниками!
У травні 2025 року підприємство відкрило першу з п'яти ліній по виробництву здоби, на сьогодні вже працює лінія по виробництву льоду. Як зазначив власник компанії BFI Олег Міщенко, інвестиції у проект склали понад 400 млн грн, а загалом український виробник забезпечує роботою понад 600 співробітників.
Олег Міщенко, керівник компанії BFI.
"Ми усвідомлюємо, які виклики стоять перед нами у процесі створення нового бізнесу. Але, водночас, ми розуміємо, наскільки важливо підтримувати нашу країну, забезпечувати нові робочі місця та закладати основи для стабільного і надійного партнерства з державою," - зазначив Олег Міщенко.
Запланована потужність, яка прописана в стратегії до 2027 року, становить до 3000 тонн продукції щомісяця на всіх виробничих лініях. Перша лінія спеціалізується на виробництві здоби з шоковою заморожуванням, друга - на виготовленні льоду, третя - на продуктах з тіста філо, четверта - на круасанах, а п’ята - на донатах та пончиках. Виробництво спрямоване не тільки на задоволення потреб внутрішнього ринку, але й на експорт, з наміром реалізувати до 30% продукції за кордоном. Завод повністю автоматизований і цифровізований, також він спроектований з урахуванням зменшення зовнішніх ризиків.
Фабрика підприємства BAKERY FOOD INVESTMENT
"Це фабрика нового покоління - з максимальною автоматизацією, цифровими технологіями та мінімальною вразливістю до зовнішніх загроз у виробництві. Ми створюємо не просто підприємство, а формуємо індустріально-соціальний кластер, піднімаючи виробництво на новий рівень. Зазначу, що цей завод є першим в Україні, який займається виробництвом замороженої випічки", - підкреслює CEO BFI Євгеній Міщенко.
Він також зазначив, що в Хусті підприємство реалізує проєкт, спрямований на розвиток громади та підтримку своїх працівників: навколо виробництва планується створення публічного простору, в якому будуть кав'ярня, пекарня, піцерія, станція для зарядки електромобілів, ковзанка та зона для сімейного відпочинку.
Будівництво завода у Хусті -- частина оновленої глобальної стратегії розвитку компанії. В рамках стратегії BAKERY FOOD INVESTMENT також інвестувала 160 млн грн у модернізацію заводу в Козельці (Чернігівська область), що дозволило збільшити потужності на 25%.
У даному проекті важливу роль виконує Sense Bank, що виступає фінансовим партнером в рамках державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" та ініціативи "Джерело енергії".
Інформаційно. Компанія BAKERY FOOD INVESTMENT займає одну з провідних позицій серед виробників заморожених хлібобулочних виробів в Україні. Вона пропонує різноманітний асортимент продукції, до якого входять мініки, хот-доги та сінабони. Ці продукти мають широке представлення в українських супермаркетах і також експортуються в 15 країн, включаючи США, Грузію, Туреччину та ряд європейських держав.
BFI застосовує технологію шокового заморожування, яка забезпечує збереження продукції при температурі -18°C протягом року без погіршення її якості. Крім того, компанія вирішила відмовитися від трансжирів, що робить її продукцію безпечною для дитячого споживання.