На новорічний стіл закарпатцям потрібно приберегти на 50% більше грошей ніж торік
А тим, хто полюбляє морські продукти, - у рази більше.
В Україні вартість новорічного продуктового столу подорожчає приблизно на 30-50% порівняно з попереднім роком. Таку думку висловила на прес-конференції аграрний аналітик Марія Колесник, - передає УНН.
“Все залежить від того, як людина буде себе налаштовувати. Якщо вона, наприклад, торік готувала 10 страв і цього року буде готувати ті ж 10 страв, звичайно, стіл подорожчає, я думаю, в середньому добре якщо на 30%, а може навіть на 50% в залежності від страв. Якщо людина купувала червону ікру, червону рибу і якісь делікатеси, то вартість столу зросте навіть удвічі”, – спрогнозувала аграрний аналітик.
На думку М.Колесник, наприклад, постачальники червоної риби та ікри не намагатимуться напередодні свята знизити ціни на ці товари. “По-перше, тому що це їх преміальний сегмент. По-друге, ці товари все ж більш тривалого зберігання в порівнянні з бананами”, – уточнила вона.
Експерт також зазначила, що коли мова йде про імпортний товар нетривалого періоду реалізації, то на нього припадає менше цінових накруток.
Нагадаємо, як йшлося в результатах досліджень Research & Branding Group за 2013 рік, українці готові були витратити на новорічний стіл в 2013 році від 250 до 1000 грн.