Закарпаття презентує в ЄС свій досвід у розвитку винного та медового туризму

foto

Над яким працюють фахівці "Турінформ Закарпаття", Асоціації виноробів та виноградарів Закарпаття, приватні бджолярі та пасічники Закарпаття, Товариство соціокультурного розвитку "Панонія".

Фестиваль вина і меду “Via Regia”, у Словаччині відбудеться вже 5-й раз, покликаний розвивати культуру споживання вина та меду, та познайомить гостей з історичною спадщиною регіону Спіш.

Дата проведення: 21 – 22 червня 2014 року.

Місце проведення: Європейський дім Спішська Капітула, Спішське подградьє, Словаччина.

Фестиваль вина та меду організовує: Товариство соціокультурного розвитку Фемен (м. Кошице) у співпраці зі Словацькою асоціацією бджолярів у європейським домі в Спішська Капітула (Словаччина).

Делегація з України представить досвід Закарпаття у розвитку винного та медового туризму, над яким працюють фахівці "Турінформ Закарпаття", Асоціації виноробів та виноградарів Закарпаття, приватні бджолярі та пасічники Закарпаття, Товариство соціокультурного розвитку "Панонія".

Окремою частиною цьогорічного фестивалю стане паломництво до Святого Амброзія, покровителя бджолярів у Спішській капітулі.

Також у програмі фестивалю вина та меду передбачено проведення професійних зустрічей, спрямованих на розвиток співпраці між бджолярами Словаччини, Польщі, Німеччини та України.

За словами Олександра Коваля, експерта з туризму, керівника "Турінформ Закарпаття":

Участь делегації Заарпаття є традиційною, адже ми є партнерами організаторів уже 5-й рік, та традиційно приймаємо участь. Для нас це не лише нагода побачити щось нове, але перш за все можливість обмінятись досвідом з колегами та представити наші напрацювання, що стають поштовхом для розвитку транскордонного туризму.

На сьогодні, у рамках програми "Традиції Закарпаття" розроблено унікальні дегустаційні тури та програми на ферми, дегустаційі зали, які щороку відвідують десятки тисяч туристів, що спрямовані на підвищення рівня культури, формування смаку та створення конкурентних позицій турпродукту Закарпаття на ринку України.

Серед планів, подальший спільний розвиток медового та винного транскордонного туристичного продукту з Словаччино, Угорщиною, Польщею, Чехією, Румунією.

Під час семінарів, відбудеться обговорення кращих практик бджолярства між фахівцями Словаччини, Польщі, Німечини, та України.

Як приклад інтеграції продуктів бджолярства в туризм, буде проведено презентацію першого в Україні дегустаційного залу меду у місті Мукачево: Медовий дім.

Програма фестивалю за посиланням на сайті "Європейський дім Спішська Капітула".

Турінформ Закарпаття


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.