Закарпатці! Хто з вас вміє готувати справжні делікатеси з м’яса?

foto

Дорогі краяни! У даному конкретному випадку йдеться про справжні домашні котлети...

Щоб не втратити рецепт, тисніть "подобається", а потім "поділитися" і напишіть у коментарях "я хочу цей рецепт на своє стіну" і тоді Рецепт буде на вашій стіні Шеф кухар фейсбук

Смачні домашні котлети стали виходити у мене тільки з досвідом прожитих років і кількістю приготованих котлет. Хоча спочатку було всяке - і жорсткі, і пересоленние і просто якісь «гумові».
Зате зараз у мене виходять смачні домашні котлети, які просто таять у роті і просяться в тарілку самі по собі.
Завдяки деяким секретам або просто тонкощам приготування, котлети виходять соковиті, ніжні і повітряні.

Смачні домашні котлети - секрети приготування:
* Фарш для котлет краще брати змішаний: свинина з куркою або свинина, яловичина і курка.
* Булку або хліб замочити у вершках.
* В котлети додаємо тільки жовток, білок надає їм жорсткість.
* Цибулю дрібно ріжемо і товчемо в ступці для соковитості.
* Все для тієї ж соковитості розвести фарш окропом. Як не дивно, але котлети вийдуть дуже соковитими.
* Додати в котлети дрібно натерту картоплю чи дрібно нарізану сиру капусту для додаткової соковитості і легкості.
* Для соковитості додати бульйон, а не кефір або сметану.
* Обов'язково вибити готовий фарш.
* Обсмажувати котлети в клярі-суміші з борошна, молока та яєць.
Всі ці тонкощі допоможуть вам приготувати смачні і соковиті котлети.

Інгредієнти:

* Фарш - 600 грам;
* Цибуля - 1 шт.;
* Булка або хліб - 200 грам;
* Вершки - 50 грам;
* Сіль, перець, приправи для котлет - за смаком;
* Часник - 1-2 зубці;
* Картопля - 1 штука;
* Жовток - 1 шт.
* Зелень - за бажанням.

Приготування:

1. М'ясо пропустити через м'ясорубку.
2. Цибулю нарізати і розтерти.
3. Хліб замочити у вершках.
4. Картопля або капусту подрібнити.
5. Змішати всі, додати приправи, часник і вибити фарш.
6. Дати трохи постояти в холодильнику.
7. Сформувати котлети, в кожну можна вкласти трохи замороженого бульйону або води - це додасть додаткову соковитість.
8. Обсмажити, вмочивши в кляр або просто в борошно, з двох боків до скориночки.
9. Готові котлети обов'язково довести до готовності в духовці або в казані. Я найчастіше викладаю в казан, наливаю трохи бульйону, додаю перець, лавровий лист і даю протушкувати на маленькому вогні хвилин 15.
Якщо ви будете дотримуватися цих порад, смачні домашні котлети будуть виходити у вас завжди.

Приємного апетиту!

facebook


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.