На сироїжки, підберезники, лисички та інші гриби місцеві дивляться рідко – беруть лише білі. Потім смачні знахідки консервують, сушать та розпродують свіжими при трасах від 35 до 50 гривень за кілограм.
У Карпатах починається грибний сезон. Родять поки не надто багато, але горяни чекають осені, ось тоді кошики по вінця наповняться грибними ласощами. Та і зараз цінних дарів лісу стає і собі запастися, і туристів нагодувати.
На сироїжки, підберезники, лисички та інші гриби місцеві дивляться рідко – беруть лише білі. Потім смачні знахідки консервують, сушать та розпродують свіжими при трасах від 35 до 50 гривень за кілограм.
А креативні горяни, тим часом, за винагороду здають приїжджим грибні точки.
Такий маршрут не з легких. Доведеться пожертвувати сном, комфортом та ще й добряче находитися. Але воно того варте – за день можна набрати до тридцяти кілограмів.
05 серпня 2013, 13:53 Karpatnews.in.ua — Новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та України