Всього лише кілька яблук в день допоможуть зберегти ваші нерви в порядку. Яблука і яблучний сік містять необхідну норму антиоксидантів для збільшення рівня ацетилхоліну, який з віком знижується. Ацетилхолін необхідний для підтримки гарної пам'яті. Крім того, антиоксиданти, що містяться в яблуках, допомагають зберегти пам'ять, захищаючи клітини мозку від пошкодження.
2. ГЛЮКОЗА для МОЗКУ Для роботи мозку зовсім не потрібний цукор. Мозку для повноцінної розумової діяльності потрібна ГЛЮКОЗА. Легкоусвояемая глюкоза міститься в меді, фруктах і сухофруктах.
3. ГОРІХИ Ядерця волоського горіха за формою нагадують півкулі головного мозку. Намагайтеся з'їдати декілька горіхів щодня (приблизно 5 ядер). Активні речовини, що містяться у волоських горіхах живлять клітини головного мозку і стимулюють розумову діяльність. Мигдаль - особливо багатий фосфором, сприяє активізації роботи мозку, крім того він зміцнює зір. Гіркий мигдаль має заспокійливу дію. Фісташки - покращують гостроту сприйняття, покращують пам'ять.
4. КІВІ Всього один плід ківі містить денну норму вітаміну С. Цей потужний антиоксидант захищає мозок від вільних радикалів, які погіршують пам'ять і негативно впливають на здатність приймати рішення.
5. МОРКВА Бета-каротин уповільнює процеси старіння в мозку і перешкоджає руйнуванню клітин, що викликається дією вільних радикалів, стверджують вчені Гарвардського університету.
6. ГІРКИЙ ШОКОЛАД Какао-боби містять магній - мікроелемент, необхідний для нормальної роботи пам'яті. Наголошуємо, мова йде виключно про гіркому чорному шоколаді. Цукерки, торти і суфле містять мізерно мало какао і занадто багато масла і цукру.
7. ЛИМОН Лимон - прекрасний помічник у підтримці психічного стану людини. Сік лимона через годину після надходження в організм сприяє виробленню речовин, необхідних для роботи мозку, а саме для управління м'язовими нервами, поліпшенні пам'яті та концентрації уваги, піднімає настрій. Це властивість додає лимону активна біоформи кремнію, а вітамін С ідеальний для стабілізації психічного стану організму.
8. ЖУРАВЛИНА У Журавлині найбільше антиоксидантів, що впливають на гостроту і поліпшення пам'яті, що надають потужний оздоровчий ефект на весь організм. При активній розумовій діяльності частіше пийте морс, вживайте свіжу журавлину і джем з неї. Крім того журавлинний морс підтримає здоров'я, так необхідне студентам під час сесій.
9. Чорниця Чорниця - ті ж властивості, що й у журавлини. Крім того вона знімає втому очей, посилює гостроту зору. Якщо ви багато працюєте за комп'ютером, частіше вживайте свіжу або сушену чорницю.
10. БУРЯК Коренеплід багатий бетаїн - речовиною, що сприяє поліпшенню настрою, самопочуття, реакції і здатності концентруватися. Бажано їсти сирий буряк, наприклад, потерти її в салат, окропивши маслом і оцтом.
17 березня 2013, 14:35 Karpatnews.in.ua — Новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та України