ТОП-десятка продуктів для покращення роботи мозку

Всього лише кілька яблук в день допоможуть зберегти ваші нерви в порядку. Яблука і яблучний сік містять необхідну норму антиоксидантів для збільшення рівня ацетилхоліну, який з віком знижується. Ацетилхолін необхідний для підтримки гарної пам'яті. Крім того, антиоксиданти, що містяться в яблуках, допомагають зберегти пам'ять, захищаючи клітини мозку від пошкодження.

2. ГЛЮКОЗА для МОЗКУ
Для роботи мозку зовсім не потрібний цукор. Мозку для повноцінної розумової діяльності потрібна ГЛЮКОЗА. Легкоусвояемая глюкоза міститься в меді, фруктах і сухофруктах.

3. ГОРІХИ
Ядерця волоського горіха за формою нагадують півкулі головного мозку. Намагайтеся з'їдати декілька горіхів щодня (приблизно 5 ядер). Активні речовини, що містяться у волоських горіхах живлять клітини головного мозку і стимулюють розумову діяльність. Мигдаль - особливо багатий фосфором, сприяє активізації роботи мозку, крім того він зміцнює зір. Гіркий мигдаль має заспокійливу дію. Фісташки - покращують гостроту сприйняття, покращують пам'ять.

4. КІВІ
Всього один плід ківі містить денну норму вітаміну С. Цей потужний антиоксидант захищає мозок від вільних радикалів, які погіршують пам'ять і негативно впливають на здатність приймати рішення.

5. МОРКВА
Бета-каротин уповільнює процеси старіння в мозку і перешкоджає руйнуванню клітин, що викликається дією вільних радикалів, стверджують вчені Гарвардського університету.

6. ГІРКИЙ ШОКОЛАД
Какао-боби містять магній - мікроелемент, необхідний для нормальної роботи пам'яті. Наголошуємо, мова йде виключно про гіркому чорному шоколаді. Цукерки, торти і суфле містять мізерно мало какао і занадто багато масла і цукру.

7. ЛИМОН
Лимон - прекрасний помічник у підтримці психічного стану людини. Сік лимона через годину після надходження в організм сприяє виробленню речовин, необхідних для роботи мозку, а саме для управління м'язовими нервами, поліпшенні пам'яті та концентрації уваги, піднімає настрій. Це властивість додає лимону активна біоформи кремнію, а вітамін С ідеальний для стабілізації психічного стану організму.

8. ЖУРАВЛИНА
У Журавлині найбільше антиоксидантів, що впливають на гостроту і поліпшення пам'яті, що надають потужний оздоровчий ефект на весь організм. При активній розумовій діяльності частіше пийте морс, вживайте свіжу журавлину і джем з неї. Крім того журавлинний морс підтримає здоров'я, так необхідне студентам під час сесій.

9. Чорниця
Чорниця - ті ж властивості, що й у журавлини. Крім того вона знімає втому очей, посилює гостроту зору. Якщо ви багато працюєте за комп'ютером, частіше вживайте свіжу або сушену чорницю.

10. БУРЯК
Коренеплід багатий бетаїн - речовиною, що сприяє поліпшенню настрою, самопочуття, реакції і здатності концентруватися. Бажано їсти сирий буряк, наприклад, потерти її в салат, окропивши маслом і оцтом.


17 березня 2013, 14:35
Karpatnews.in.ua — Новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та України

Сподобалась новина? Підтримай KarpatNews натиснувши "Подобається"!

Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.