Харчування в середземноморському стилі може на третину скоротити кількість інфарктів, інсультів і смертності у людей з високим ризиком серцево-судинних захворювань.
Дослідження показують, що люди, які перенесли інсульт, але люди, які дотримуютьсясередземноморської дієти, стабільно йдуть на поправку, відбувається поліпшення здоров'я їх серця.
Середземноморська дієта являє собою сукупність наступних продуктів: фрукти, овочі, риба, горіхи, цільне зерно, «здорові жири», такі як оливкове масло.
У дослідженні взяли участь 7447 чоловік у віці від 55 до 80 років, які страждають надмірному вагою, курці, хворі діабетом і іншими захворюваннями серця. Учасникам запропонували дієту з п'яти порцій фруктів і овочів, а також рибу три рази на тиждень. Періодично в їжу додавали оливкова олія, а деяким давали на десерт порції горіхів.
Замість червоного м'яса їм було запропоновано біле, а також зернобобові культури: квасоля, горох, сочевиця, принаймні, три рази на тиждень.
Для тих, хто звик випивати за вечерею, дозволяє один келих вина на день з їжею.
Категорично заборонено було до вживання печиво, тістечок, тортів, молочних продуктів і червоного м'яса.
Смертність від серцево - судинних захворювань в групі, яка сиділа на дієті з оливковою олією знизилася на 3, 8%, на 3, 4% знизилася в групі «+ горіхи», і на 4, 4% у групі, яка сиділа на знежиреної дієті .
В цілому люди, які воліють середземноморську кухню, на 30% рідше страждають від серцевих нападів, інсульту.
Середземноморська кухня відрізняється винятковим набором толькополезних продуктів. Тому, дотримуючись цієї дієти, ви ніколи не будете відчувати проблем з серцем і судинами. Ваш організм довгі роки буде зберігати міцність і молодість, як у атлетичних греків.
28 лютого 2013, 11:43 KARPATNEWS.in.ua — Усі новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття, України та світу