За 2 години колективної роботи дітвора швидко опанувала ази кондитерської майстерності.
Шоколадну ялинку виготовив у понеділок в Ужгороді відомий український шоколадьє Валентин Штефаньо. Цього року йому знову допомагали діти. 15 вихованців багатодітних угорських родин з сіл Велика Добронь та Ратівці узяли участь в майстер-класі зі створення новорічних іграшок для шоколадного деревця. За 2 години колективної роботи дітвора швидко опанувала ази кондитерської майстерності.
«Мені усе сподобалось, - розповідає 11-ти літня Світлана Андраш, - а особливо процес створення іграшок: як ми топили шоколад, як розливали його у форми і, звісно, як розмальовували іграшки».
Для цих дітей відвідини кондитерського цеху – справжня подія. Такої кількості шоколаду вони у своєму житті не бачили, а участь у народженні диво-ялинки – викликало справжнє захоплення. Шоколатьє Валентин Штефаньо переконаний – суспільству треба демонструвати приклади мирного співіснування у багатонаціональному краї. Саме тому до кондитерського цеху покликали дітей з угорськомовних родин.
Цьогорічна новорічна ялинка Валентина Штефаньо у стилі фьюжн. Спонтанна ранкова ідея уже до вечора набула оригінальної форми та символічного зрозумілого змісту.
«Біля 15 кілограмів чорного шоколаду пішло на створення цієї ялинки, каже шоколатьє Валентин Штефаньо, - її зріс близько 1.20, а форма дуже проста. Буквально вранці народився такий рецепт форми і ми її буквально зібрали з того, що прийшло в голову».
Майбутнє рукотворної красуні ще вирішується. Ймовірно, її продадуть, а на виручені гроші учасникам майстер-класу куплять подарунки.