Захоплення жирною їжею під час вагітності підвищує ризик розвитку раку грудей не лише у майбутньої матері, але і у нащадків. До такого висновку прийшли співробітники Університету Джорджтауна.
Лабораторні дослідження показали, що у дітей гризунів, які під час вагітності отримували багато жирних продуктів, пухлини розвивалися на 55 – 60% частіше, ніж у тих, чиї матері в період вагітності отримували здорову їжу. Цей ризик залишився високим і для двох наступних поколінь тварин (причому, як по жіночій, так і по чоловічій лінії).
Вчені вважають, що жирні кислоти з їжі впливають на зародки, змінюючи активність окремих генів через білки ДНК. Ці зміни передаються у спадок, і майбутні покоління стають схильними до раку грудей.
Likar.info