Вагітним заборонили вживати жирну їжу

foto

Захоплення жирною їжею під час вагітності підвищує ризик розвитку раку грудей не лише у майбутньої матері, але і у нащадків. До такого висновку прийшли співробітники Університету Джорджтауна.

Лабораторні дослідження показали, що у дітей гризунів, які під час вагітності отримували багато жирних продуктів, пухлини розвивалися на 55 – 60% частіше, ніж у тих, чиї матері в період вагітності отримували здорову їжу. Цей ризик залишився високим і для двох наступних поколінь тварин (причому, як по жіночій, так і по чоловічій лінії).

Вчені вважають, що жирні кислоти з їжі впливають на зародки, змінюючи активність окремих генів через білки ДНК. Ці зміни передаються у спадок, і майбутні покоління стають схильними до раку грудей.

Likar.info


12 вересня 2012, 16:31
KARPATNEWS.in.ua — Усі новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття, України та світу

Сподобалась новина? Підтримай KarpatNews натиснувши "Подобається"!

Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.