Україні 14% закладів громадського харчування припинили роботу через локдаун — Опендатабот
Після завершення останнього, весняного локдауну в Україні 14% закладів громадського харчування вирішили не продовжувати свою роботу
Про це повідомляє Опендатабот з посиланням на дані IТ-компанії Poster.
Статистика показала, що відкриття ресторанів і кафе на недавніх травневих святах не врятувала ситуацію.
"На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період ресторанній сфері відновитися не вдалося. Відкрилося тільки на 2% більше закладів", йдеться в повідомленні.
Оборот в мережі закладів громадського харчування збільшився на 2% в порівнянні з показниками локдауну.
Ресторатори очікували святкового буму на час тривалого святкового вікенду, але він не вплинув на ситуацію: галузь втратила 12% обороту, яке існувало до початку локдауну, уточнюється в повідомленні.
За рік карантину ресторанний бізнес втратив майже 40% закладів.