Фахівці Держпродспоживслужби в Закарпатській області провели 1668 перевірок
В області триває посилений контроль за дотриманням обмежень у «червоному» рівні епідемічної небезпеки: проведено 1668 перевірок
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною, для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, постановою Кабінету Міністрів України № 1236 від 09 грудня 2020.
Так, за період з 22 по 28 березня 2021 року здійснено 1668 заходів нагляду (контролю), у ході яких були виявлені порушення на 218 об’єктах, надано 88 приписів керівникам для усунення недоліків та ініційовано складання 143 протоколів про порушення карантинних заходів.
Зокрема, були перевірені:
- 657 об'єктів торгівлі продовольчими товарами (надано 35 приписів, складено 74 протоколів);
- 158 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами (надано 6 приписів, складено 6 протоколів);
- 387 закладів громадського харчування (надано 13 приписів, складено 23 протоколи);
- 69 перукарень і салонів краси (приписів не надано, складено3 протоколи);
- 29 дошкільних закладів (порушення не виявлено);
- 4 заклади загальної середньої освіти щодо створення безпечних умов перебування учнів та працівників (порушення не виявлено);
- 230 інших об’єктів нагляду (надано 5 приписів, складено 36 протоколів).
Щоденно фахівці ГУ ДПСС здійснюють контроль і за роботою агропродовольчих ринків. За вказаний період були проведені 134 такі позапланові перевірки, за виявлені порушення винесено 29 приписів та пропозицій керівникам ринків, складено 1 протокол.
Водночас постійно проводиться моніторинг поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії (1544 заходів), інформування населення, в тому числі із залученням засобів масової інформації, соцмереж (1460 заходів) і щотижневе інформування обласного штабу, інших зацікавлених установ, органів, щоденне та щотижневе інформування Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про проведену роботу.
Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину продовжується.
Джерело: ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області