Що спровокувало різкий стрибок цін на м’ясо

Ціни на молоко і м’ясо, за прогнозами експертів, виростуть від 10 до 20%

Нинішнє підвищення вартості м’ясних продуктів – не останнє. І нашим землякам варто затягнути паски в передчутті зимових свят, адже традиційно під Новий рік м’ясо може ще підскочити на кілька відсотків.

 

– В Україні продовжить зростати молоко і м’ясо, уже в грудні ціни виростуть від 10 до 20%, – зазначає глава Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич.

Однак, за словами продавців на м’ясному ринку, ціна на м’ясо щороку зростає в осінньо-зимовий період, а ось влітку дещо знижується.

В Асоціації свинарів України повідомляють, що більшість заготівельників були змушені скоротити обсяги тижневих замовлень на живця свиней забійних кондицій на 25-30% у зв’язку з дуже слабкою реалізацією. За їхніми оцінками збут свинини зараз не можна порівняти ні з попередніми осінніми місяцями, ні з аналогічним періодом минулого року, пише Погляд.

«Вдарила» по збуту і африканська чума свиней. За даними Держпродспоживслужби, в Україні через епідемію знищили понад 26 тисяч свиней. АЧС є однією з причин подорожчання не лише свинини, а й інших видів м’яса, ціна на які «підтягується».


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.