За два тижні лютого на Закарпатті борошно подорожчало на 245%, цукор – на 193%
Та вже на початок березня ціни суттєво знизилися
Про це стало відомо сьогодні, в ході селекторної надари в Закарпатській ОДА, під головуванням міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка.
Зокрема, на Закарпатті за останню декаду лютого ціни на основні продукти харчування на продовольчому ринку зросли. Особливо це стосувалося таких основних продуктів як борошно пшеничне – на 245%, макаронні вироби – на 172%, цукор – на 193%, олія соняшникова – на 162%.
З початку року зросли ціни на основні види хліба. Причиною цьому став ріст закупівельних цін на зерно, борошно та енергетичної складової його виробництва.
Нині зерна продовольчої пшениці в області достатньо. В торгівлі відсутній ажіотаж на будь-які види продуктів, запевнив заступник директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Лесьо. Як прокоментував посадовець, ціни на основні продукти харчування стабілізувалися. Так, до прикладу, середня ціна у супермаркетах Ужгорода за кілограм борошна пшеничного – 10 грн, макаронних виробів – 13грн., цукру – 17 грн., олію (1 л) – 21 грн., крупи гречаної – 24 грн., рису – 25 грн, повідомляє управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.