В Берегові відбудеться «Тиждень угорської кухні» (фото)

foto

А напередодні в Генеральному консульстві Угорщини в м. Берегово відбулася прес-конференція та дегустація угорських страв

З ініціативи створеної у листопаді минулого року Закарпатської угорської туристичної ради, яку очолює Йосип Торпої, голови Спілки сільського туризму Берегівщини Шарлотти Чізмар та голови Закарпатського Турінфоцентру Олександра Коваля з 2 по 8 лютого 2015 року на Закарпатті триватиме «3-ий Тиждень угорської кухні». Це можливість спробувати найкращі страви національної кухні зі знижкою з 2 до 4 лютого та з 6 до 8 лютого – 25%, а 5 лютого – 50%.

На прес-конференції був присутній головний консул угорського консульства в м. Берегові Ендре Саліпскі. Консул розповів, що таку кулінарну ідею було запозичено з Угорщини, де з 2006 р. влаштовують «Жирний четвер» для гурманів, які люблять поїсти.

«Закарпатська угорська кухня – це цінність Закарпаття. Тиждень угорської кухні дасть можливість познайомитися великій кількості людей з угорською культурою чи поглибити знання про неї», — зазначив пан Ендре.

Один і з головних організаторів  «Тижнів угорської кухні» Йосип Торпої розповів, що цьогоріч вони прагнули охопити більшу територію Закарпаття. Так, приєдналися до акції заклади з Берегівщини, Виноградівщини, Ужгородщини, Мукачівщини. Всього – 21 ресторан. 

Після прес-конференції присутні могли скуштувати вина від місцевого винороба Олександра Якоба. Фахівець розповів про напої та культуру їхнього споживання. Також  були представленні традиційні угорські страви.

Берегсас Ньюс

 


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.