В Берегові відбудеться «Тиждень угорської кухні» (фото)
А напередодні в Генеральному консульстві Угорщини в м. Берегово відбулася прес-конференція та дегустація угорських страв
З ініціативи створеної у листопаді минулого року Закарпатської угорської туристичної ради, яку очолює Йосип Торпої, голови Спілки сільського туризму Берегівщини Шарлотти Чізмар та голови Закарпатського Турінфоцентру Олександра Коваля з 2 по 8 лютого 2015 року на Закарпатті триватиме «3-ий Тиждень угорської кухні». Це можливість спробувати найкращі страви національної кухні зі знижкою з 2 до 4 лютого та з 6 до 8 лютого – 25%, а 5 лютого – 50%.
На прес-конференції був присутній головний консул угорського консульства в м. Берегові Ендре Саліпскі. Консул розповів, що таку кулінарну ідею було запозичено з Угорщини, де з 2006 р. влаштовують «Жирний четвер» для гурманів, які люблять поїсти.
«Закарпатська угорська кухня – це цінність Закарпаття. Тиждень угорської кухні дасть можливість познайомитися великій кількості людей з угорською культурою чи поглибити знання про неї», — зазначив пан Ендре.
Один і з головних організаторів «Тижнів угорської кухні» Йосип Торпої розповів, що цьогоріч вони прагнули охопити більшу територію Закарпаття. Так, приєдналися до акції заклади з Берегівщини, Виноградівщини, Ужгородщини, Мукачівщини. Всього – 21 ресторан.
Після прес-конференції присутні могли скуштувати вина від місцевого винороба Олександра Якоба. Фахівець розповів про напої та культуру їхнього споживання. Також були представленні традиційні угорські страви.
Берегсас Ньюс