В УжНУ пройде круглий стіл «Михайло Бабидорич: творча особистість на зламі епох»
4 червня Ужгородський національний університет запрошує до участі у роботі круглого столу "Михайло Бабидорич: творча особистість на зламі епох".
Теми виступів:
ЛІТОПИСЕЦЬ ДОБИ
Сергій Федака, д. і. н., професор кафедри історії України УжНУ, журналіст, письменник, публіцист
ЖИТТЯ ПІД ЗНАКОМ ЖУРНАЛІСТИКИ
Юрій Бідзіля, к. філол. н., доцент, завідувач кафедри журналістики УжНУ
53 РОКИ В ОДНІЙ ГАЗЕТІ
Віктор Дрогальчук, викладач кафедри журналістики УжНУ, головний редактор газети «Вісті Ужгородщини»
ОРГАНІЗАТОР ШКОЛИ МОЛОДОГО ЖУРНАЛІСТА
Олександр Гаврош, журналіст-фрилансер, письменник, сценарист
МИХАЙЛО БАБИДОРИЧ ОЖИВАЄ В КАМЕНІ
Михайло Белень, заслужений художник України, скульптор, доктор мистецтвознавства
Спогадами про батька поділиться донька публіциста Валентина Бабидорич; епізоди тривалих взаємин згадають товариші газетяра Іван Мешко та Іван Коршинський, а також колишні колеги по «Закарпатській правді» Віра Туряниця, Іван Тегза, Олександр Маківчук.
До роботи круглого столу запрошуються редактори, журналісти, науковці, всі, хто знав Михайла Бабидорича, хто цікавиться постаттю відомої людини краю.
Круглий стіл присвячений обговоренню місця і ролі в громадському, культурно-просвітницькому, журналістському житті краю постаті закарпатського публіциста Михайла Бабидорича – кореспондента, заступника головного редактора «Закарпатської правди», автора публіцистичних книг, співавтора навчальних посібників для журналістів, ім’ям якого названа обласна журналістська премія, делегата І з’їзду Народних комітетів Закарпатської України, учасника партизанського руху на Закарпатті.
Організатори: Відділення журналістики УжНУ, Медіацентр УжНУ
Модератор: Галина Шумицька, директор Медіацентру
Дата проведення: 4 червня 2014 року
Місце проведення: зала засідань Вченої ради УжНУ (м. Ужгород, пл. Народна, 3).
Контакти: з питань, що стосуються проведення й роботи круглого столу, можна звертатися телефоном (0957887766 – Зизич Яна Романівна) або ж електронною поштою [email protected]