Хто ж найкраще зварив у Косино відому угорську страву?
Для конкурсу кожна з команд мала зварити 150 літрів бограчу з використанням класичних інгредієнтів, що входять до його складу: м’яса, солодкого й гіркого перцю – паприки, помідорів, картоплі, моркви, спецій тощо.
10 команд змагалися в приготуванні традиційної страви угорської кухні у Косинао (Закарпаття) й наварили її понад три тисячі літрів! Вистачило всім охочим.
Понад три тисячі літрів бограчу зварили минулими вихідними в Косині в рамках чемпіонату з його приготування.
Цього року за головний приз у розмірі 25 тисяч гривень змагалися 10 команд із різних куточків Закарпаття. Для конкурсу кожна з команд мала зварити 150 літрів цієї страви з використанням класичних інгредієнтів, що входять до його складу: м’яса, солодкого й гіркого перцю – паприки, помідорів, картоплі, моркви, спецій тощо.
За підсумками дводенних куховарських змагань дві команди поділили між собою третє місце: «Цімбори» та «Барбекю на замовлення». Другою в гонитві за головний приз стала команда «Сабіна-бар», а перемогу здобула ужгородська команда «Свинський кодекс». Однак практично всіх учасників турніру відзначили в окремих номінаціях на зразок «Найввічливіша команда» чи «Найоригінальніший рецепт».
Того дня в Косині було багато відпочиваючих, у тому числі чимало з-за меж Закарпаття, які куштували бограч уперше. Враження в них залишилися тільки приємні, а страва смакувала всім без винятку – за 2 дні спожили всі три тисячі літрів.
Організатори обіцяють наступного року також провести змагання й залучити до участі в них ще більше команд.
Віктор ЛАЗОРИК, "Закарпатська правда"
25 тисяч гривень виграв ужгородський "Свинський кодекс"
Найкращий бограч варять на Берегівщині (ФОТОРЕПОРТАЖ)