Що приготувати на сніданок у суботу зранку?
Жителі Закарпаття! Пропонуємо сім простих рецептів для приготування смачного сніданку для всієї Вашої сім’ї.
Фріттата (італійський омлет)
Складові: яйце – 4 шт., молоко – 100 мл., олія – 1 ст. л., кабачок (невеликий) – 1 шт., помідори – 2 шт., цибуля – 1 шт., шинка – 50 гр., сир, зелень, сіль, зелень – до смаку.
Приготування:
Розігріти сковороду з олією. Овочі нарізати дрібно та викидаємо по черзі на сковорідку, помішуючи.
Яйця збиваємо з молоком. Солимо до смаку. Виливаємо на сковороду до овочів, накриваємо кришкою і чекаємо поки омлет підніметься. Акуратно зверху викладаємо порізану на скибки шинку, посипаємо зеленню і тертим сиром (краще використовувати “Пармезан”). Це все ставимо у розігріту духовку на 5-6 хвилин.
Яєчня з перепелиними яйцями і спаржею
Складові: перепелину яйця – 8 шт., бекон (сирокопчений) – 50 гр., молода спаржа – 25 гр., перець солодкий – 1 шт., масло вершкове – 1 ст л., сіль, перець – за смаком.
Приготування:
Спаржу порізати ,відварити в киплячій підсоленій воді 1 хвилину,потім промити дуже холодною водою.
Порізати бекон. На сухій розпеченій сковороді обсмажити його. Додати вершкове масло, спаржу і солодкий перець, все перемішати та обсмажити близько 1 хвилини. Посолити, поперчити. Збити перепелині яйця та диляти їх до овочів. Готувати до готовності яєць!
Незвичайний і смачний бутерброд
Складові: тостерний хліб – 8 шматочків, шинка чи ковбаса – 100 гр., помідори – 1-2 шт., яйце – 4 шт., сіль, перець – до смаку.
Приготування:
4 шматки хліба викласти на деко, зверху поставити шматок шинки чи ковбаси. З 4 інших шматків хліба вибрати м’якоть та поставити іх зверху. У «дірочки» викласти помідори і залити яйцем. Посолити поперчити і в духовку – запікати при температурі 180 градусів – 20-25 хвилин.
Оладки з яйцем і зеленою цибулею
Складові: борошно – 1/3 стакана., яйце – 2-3 шт., кефір – 25 мл., сметана (20%) – 25 мл., розпушувач – 1,5 ч. л., зелена цибуля, сіль – до смаку.
Приготування:
Відварити яйце, почистити і порізати невеликими кубиками. Добавить зелену цибулю, посолити та поперчити за смаком.
Змішати в мисці кефір і сметану і яйце. Додати розпушувач, сіль дрібку цукру. Все перемішати. Поступово додати борошно, перемішуючи. Додати до готової суміші уже відварне яйце з зеленою цибулею, вимішати. Залишити на 5 хвилин. Розігріти олію на сковорідці. Обсмажувати оладки з двох боків до готовності.
Кукурудзяні млинці
Складові: борошно кукурудзяне – ¼ склянки, молоко – ¼ склянки, яйце – 1 шт., масло – 2 ст л., сіль – до смаку, харчова сода (якщо використовуєте борошно синьої кукурудзи) – ¼ ч. л.
Приготування:
Всі інгредієнти змішуємо. Отримане тісто повинно вистоятися при кімнатній температурі півгодини. Випікаються млинці по 1 хвилині на кожній стороні на дуже гарячій сковороді, змазаній топленим вершковим маслом. Млинці можна споживати з будь-яким варенням, сиром чи іншим наповненням.
Глазунья в помідорі
Складові: яйце – 2 шт., помідори (великі) – 2 шт., приправи
Приготування:
Помідори вимити, зрізати верхню частину і акуратно, за допомогою ложечки, вибрати м’якоть. Помідори всередині змастити олією, посолити, додати приправи за смаком.
Також, у помідори, крім яйця, можна покласти різні продукти: шинку, ковбасу, шматочки готової курки, сосиски, сир, смажені гриби і т.п.
Викласти помідори на деко, змащене олією.
В отвір кожного помідора розбити яйце, намагаючись не пошкодити жовток.
Запікати в духовці до готовності яйця (приблизно 10-15 хвилин).
Американське панкейки
Складові: борошно – 140 гр., молоко – 200 мл., яйце – 1 шт., розпушувач – 1 ч.л., сода – 1/6 ч.л., масло вершкове – 40 гр., цукор, сіль – дрібка.
Приготування:
Змішаємо борошно, цукор, розпушувач, соду і сіль.
Яйце збити до утворення піни. Долити молоко і перемішати. Вилити суміш яйця і молока до решти інгредієнтів і акуратно перемішати.
Масло розтопити і влити в тісто,перемішати.
Виливати невеликі порції тіста на сковорідку(якщо млинці не пристають то поверхні сковорідки то змащувати її олією не треба, якщо ж пристають то злегка змастити олією.) Кожен панкейк випікати приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.