Власник піцерії та їдальні у Тячеві працевлаштував без офіційного оформлення вісімнадцять осіб

foto

Як відомо, заклади харчування, особливо ті, що користуються попитом, потребують залучення більшої кількості робочих рук. Тому дивним видається той факт, коли в залі кафе чи бару працює кілька офіціантів, на кухні виконують трудові функції не менше людей, а власник декларує, мовляв офіційно має укладені трудові відносини лише з двома-трьома працівниками

Саме на це і звернули увагу фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області, вирішуючи провести інспекційне відвідування у піцерії та їдальні, котрі належать одному з тячівських суб’єктів малого підприємництва. Сумніви представників контролюючого органу виявилися небезпідставними.

Під час проведення інспектування з’ясувалося, що підприємець залучив до виконання трудових функцій барменів, офіціантів і кухонних працівників 18 осіб, з якими не уклав трудові договори.

Власнику закладів, за результатами інспекційного відвідування, внесли обов’язковий до виконання припис, котрий зобов’язує його оформити належним чином трудові відносини з усіма незадекларованими працівниками. Водночас нагадали, що невиконання припису та вчинення таких порушень повторно протягом двох років з дня виявлення порушення потягне за собою накладення штрафу у 30-ти кратному розмірі мінімальної зарплати за кожного працівника, допущеного до роботи без оформлення трудового договору. З січня 2021 року розмір штрафу: 180 000 грн.

Управління Держпраці в Закарпатській області


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.