На Берегівщині вдев'яте провели Фестиваль леквару (ФОТО)

foto

В селі Геча

В селі Геча на Берегівщині вже вдев'яте організували фестиваль варіння леквару. 

Історія сливового джему на Закарпатті, а саме в селі Геча, має давню історію. Люди похилого віку в селі розповіли, що початок приготування сливового леквару почався на початку ХІХ століття.

Сливовий джем має велике значення у повсякденному житті селян і нині. Готувались не тільки десерти, тістечка, колачі та багато іншого.

В тому числі шкварені ладки, варене тісто на пару, листові рогалики, пончики з джемом, млинці з джемом, вареники, макарони зі сливовим лекваром, мамалига з лекваром та інші.

Варення сливового леквару мало національну функцію об'єднуючи селянську громаду. На урочистому відкритті вітальним словом виступив голова села Мештер Ондраш, Брензович Ласло, голова КМКС, Vass György, консул Угорщини в місті Берегові, Тілкі Атілла, депутат угорського парламенту.

Учасників фестивалю - серед них було багато туристів з різних областей Україні - чекала різноманітна розважальна програма.

Джерело: Голос Карпат 


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.