У людей потяг до алкоголю виник у процесі еволюції – вчені

foto

“Гіпотеза п’яної мавпи” пояснювала пристрасть людей до алкоголю тим, що первісні люди були чудово знайомі з ним в природі, завдяки збродженим перестиглим плодам, якими вони із задоволенням ласували

Вчений із Каліфорнійського університету в Берклі Роберт Дадлі переконує, що здатність людського організму перетравлювати алкоголь є добре розвиненою саме завдяки мільйонам років “практики”, передає УНН з посиланням на BBC.

Раніше, Р.Дадлі висунув гіпотезу, що тварини, які харчуються фруктами, неминуче вживають алкоголь.

“Гіпотеза п’яної мавпи” пояснювала пристрасть людей до алкоголю тим, що первісні люди були чудово знайомі з ним в природі, завдяки збродженим перестиглим плодам, якими вони із задоволенням ласували. Стиглі плоди містять приблизно 0,6% етанолу, плоди, які впали на землю, — до 0,9%, а перестиглі — цілих 4,5% спирту.

На думку Р. Дадлі, алкоголь був неодмінною частиною раціону приматів протягом кількох мільйонів років. Вчений переконаний, що здатність людського організму перетравлювати алкоголь є добре розвиненою саме завдяки мільйонам років практики. Свідчення цього можна побачити в нашому генетичному коді.

Американські дослідники переконують, що фермент алкогольної дегідрогенази, ADH4, який допомагає розщеплювати спирт у людському організмі, в процесі еволюції став у 40 разів ефективнішим.

Зазначається, що мутація цього гену відбулася у всіх наших предків приблизно 10 мільйонів років тому.

А це — саме той час, коли наші предки почали спускатися з дерев і змогли скуштувати перестиглі плоди, які падали на землю.


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.