Фестивалі Закарпаття у вересні: «Гуцульська бринза»
Фестивалі Закарпаття у вересні традиційно відкриває унікальний фестиваль, що демонструє гуцульські традиції, розваги, культуру, гастрономію та звісно овечий сир “Гуцульська бриндзя”.
Фестивалі Закарпаття у вересні традиційно відкриває унікальний фестиваль, що демонструє гуцульські традиції, розваги, культуру, гастрономію та звісно овечий сир “Гуцульська бриндзя”.
Як повідомляє “Турінформ Закарпаття” 3 вересня у місті Рахів пройде фестиваль “Гуцульська бринза”.
У програмі традиційно представлення культури, життя та побуту гуцулів, майстер-класи, реалізація бринзи, сувенірів з метою популяризації традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів етнічної групи гуцулів-українців.
Програма фестивалю (повідомимо пізніше).
- дегустація бринзи
- виступи фолькльорних колективів
- дегустація страв національної кухні
Організаційний комітет, запрошує бажаючих реалізувати сільськогосподарську продукцію на ХVIІ гастрономічному фестиваль-ярмарку ,,Гуцульська бриндзя”, який відбудуться 3 вересня 2017 року у місті Рахів.
З питань співпраці звертайтеся до відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації за тел. (03132) 2-26-04.
Що цікаво? Традиційно свято починається з мелодій трембіт, мандолін і дримб, виступів музик та співаків.
Гастрономічні фестивалі України звісно є різними, але фестиваль бринзи у Рахові, має свою ключову перевагу, демонструє свою автентичність, традиції та культуру. Учасники фестивалю, гості вдягають національний одяг, вишиванки, охоче дегустують різні сорти і види овечої бринзи, а також бринзи з козячого молока.
Гості фестивалю мають де купити бринзу, традиційні сувеніри, покривала (ліжники), що зроблені з шерсті баранів, а також смакують свіжо приготований банош, або бануш (страву зі сметани та кукурудзяної муки), обов’язково їдять карпатський бограч (дуже гостра страва з картоплі і м`яса), куліш (кукурудзяна каша зі шкварками та цибулею). Колоритом є те, що усі страви готуються тут же, прямо просто неба.
Купуючи місцеві регіональні продукти, Ви тим самим надаєте підтримку виробникам.
Що треба знати про бринзу?
- Бринза – найулюбленіша їжа верховинців, обов’язковий компонент для понад 30 страв
- Бринза наділена, життєдайною енергією, яка потрапила до неї із соком понад 60 лікарських трав, що збагачують флору Карпат.
- Підвищує імунно-захисні функції, збагачує організм кальцієм та іншими мінеральними добавками.
- Бринза, є входить до кошика сувенірів, які везуть туристи з Закарпаття
- Бринза нарівні з верховинською яфиною покращує зір, покращує мікрофлору шлунку, додає енергії і бадьорості.
Тож якщо у вересні плануєте тур, екскурсію в Карпати, Закарпаття чи на Буковель – плануйте свій візит на один з кращих фестивалів України, у місто Рахів.
Турінформ Закарпаття
Довідково:
-
Фестиваль “Гуцульська бринза” є „візитною карткою“ Рахівського району і однією з найяскравіших сторінок його культурно-мистецького життя Закарпаття, подією, на яку чекають рік. З 2002 року він щорічно відбувається в райцентрі – у місті Рахові. Фестиваль увібрав кращі здобутки Гуцульщини, демонструє справжні традиції гуцулів-полонинників – їх побут, ремесло, культуру, гостинність, здобутки.
- Експерти “Турінформ Закарпаття”, розробили програму ”Сирний туризм Закарпаття“, що дозволить гостям краю познайомитись з культурою виробництва традиційної молочної продукції Закарпаття, з овечого, коров’ячого, буйволячого молока, а фестиваль “Гуцульська бринза” є одним з головних гастрономічних фестивалів, що формує культуру споживання традиційного Карпатського продукту, та пропонує ближче познайомитись з культурою та традиціями жителів краю.