Як у високогір’ї Карпат гуцули сир варять (фото)

У Карпатах кожен знайде цікаве місце для себе. Комусь припадуть до смаку облаштовані курорти, а хтось – шукає у високогір’ї гуцульську автентику.

Фоторепортаж із життя карпатських вівчарів виклала у Фейсбук мешканка Прикарпаття Дана Слюзар,   пишуть Версії

“Життя вівчарів – незнане для нас і буденне для них – як окремий світ. З липня по вересень між гір, коней, овець, корів і румунських вівчарок, з самісінького ранку і до пізнього вечора невтомно чаклувати над створенням бринзи, будзу та інших сирних лігумінів, бо така робота. І відмахуватись або стримано розповідати допитливим туристам “шо то за баняки такі”, “скільки тута живете” і “як сир робиться”, – пише Дана Слюзар. – Але хоч трошки особисто зазирнути за межі того світу – великий кайф мені, бо то “життє гУцулів, дєтинко”.

 

 


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.