В Україні подорожчали овочі

foto

Ціни на овочі наприкінці червня, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, вищі в 5-6 разів. Так, кілограм молодої картоплі коштує майже 10 гривень, а капусти або моркви - близько 20 гривень. Про це пише газета Сегодня.

Експерти агроринку пояснюють нинішні ціни проблемами з урожаєм через холодну весну.

Як пояснив аналітик Української аграрної конфедерації Дмитро Дейна, через морозну весну ґрунтовий урожай спізнився. А тепличні овочі завжди були дорогими.

Подорожчали й інші продукти харчування: м'ясо, молоко, хліб. У різних регіонах хліб подорожчав на 7-28%, ковбаса - на 4-14%, м'ясо - 12-32%, молоко - 27-30%.

Єдиний продукт, який відчутно подешевшав, - це гречка. Її вартість впала в 1,5 рази.

На думку експертів, вартість овочів ближче до середини літа знизиться, проте вона не буде такою, як торік.

"Не думаю, що в цьому році дешеві овочі дадуть річну дефляцію, хоча невелике, на 3-5 грн/кг, зниження буде", - прогнозує Дейна.

Джерело: ua.korrespondent.net


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.