В Україні подорожчали овочі
Ціни на овочі наприкінці червня, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, вищі в 5-6 разів. Так, кілограм молодої картоплі коштує майже 10 гривень, а капусти або моркви - близько 20 гривень. Про це пише газета Сегодня.
Експерти агроринку пояснюють нинішні ціни проблемами з урожаєм через холодну весну.
Як пояснив аналітик Української аграрної конфедерації Дмитро Дейна, через морозну весну ґрунтовий урожай спізнився. А тепличні овочі завжди були дорогими.
Подорожчали й інші продукти харчування: м'ясо, молоко, хліб. У різних регіонах хліб подорожчав на 7-28%, ковбаса - на 4-14%, м'ясо - 12-32%, молоко - 27-30%.
Єдиний продукт, який відчутно подешевшав, - це гречка. Її вартість впала в 1,5 рази.
На думку експертів, вартість овочів ближче до середини літа знизиться, проте вона не буде такою, як торік.
"Не думаю, що в цьому році дешеві овочі дадуть річну дефляцію, хоча невелике, на 3-5 грн/кг, зниження буде", - прогнозує Дейна.
Джерело: ua.korrespondent.net