Як уникнути закарпатцям авітамінозу

Як уникнути авітамінозу, що слід роботи, аби без хвороб вступити у весну. Основну увагу треба приділити вітаміну D.

На що слід звернути увагу ранньою весною, щоб не потрапити в групу ризику і захистити себе від симптомів авітамінозу?

Перш за все необхідно вживати продукти, багаті на вітаміни і мікроелементи. Особливу увагу слід приділити вітаміну “D”. Саме цей вітамін виробляється організмом під дією сонячних променів. З огляду на короткий світловий день протягом зимових місяців, легко зрозуміти дефіцит цього вітаміну. Варто якомога частіше здійснювати прогулянки вдень.

Щоб допомогти здоров’ю, необхідно вживати багаті вітаміном “D” продукти.

Головні харчові джерела вітаміну “D” – лосось, тріска, ікра, вершкове масло, яйця, гриби, печінка, водорості і кукурудзяна олія.

Не варто нехтувати введенням цих продуктів в свій раціон. Особливо важливо пам’ятати це, коли мова йде про дітей.

Вітамін “D” відіграє величезну роль:

– У функціонуванні щитовидної залози

– У процесах всмоктування в шлунково-кишковому тракті

– В імунній відповіді організму на зовнішні чинники

– У підтримці центральної нервової системи

– У запобіганні розвитку рахіту

– У формуванні кісткової тканини.

Якщо немає можливості повноцінно стежити за харчуванням або вже з’явилися ознаки авітамінозу, то краще віддати перевагу полівітамінам. Ці збалансовані комплекси містять все необхідне. Найчастіше, в їх склад входять крім вітамінів і мікроелементи. І не доведеться приділяти багато часу на складання меню, що так важливо в ритмі сучасного життя.


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.