Закарпатці їжте хурму: Поради дієтолога

Тропічна рослина, яку дарує нам сонячний Південь на початку холодів, - це японська хурма, хоча родом вона з Китаю.

З латинської мови хурма перекладається як "їжа Богів".
Дуже часто хурму вважають фруктом, хоча це ягода. Дієтолог "Сніданку з 1+1" Галина Незговорова розповіла, чому її слід додати до свого раціону та як часто можна вживати смачний подарунок природи.
Хурма містить велику кількість бета-каротину, вітаміну С та калію, а також це чудове джерело клітковини. У 100 г. міститься майже 10% добової норми, це вдвічі більше, ніж в яблуках.
За поживною цінністю вона не поступається винограду та інжиру. Вживання хурми сприяє виведенню зайвої рідини, має протизапальну дію, а також покращує зір.
Дієтолог зазначила, що з користю для здоров'я можна вживати не більше трьох або чотирьох плодів на день.


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.