Як угорську страву в Карпатах варили (фото)

І гостей частували...

10 вересня на базі готельно-ресторанного комплексу «Камелот», що у селі Кам’яниця Ужгородського району, в рамках 17 Міжнародного телерадіофестивалю для нацменшин «Мій рідний край» відбувся конкурс на краще приготування боґрачу «Етноказанок».  
Як повідомила один із організаторів фестивалю Оксана Мигаліско, в конкурсі взяло участь 8 команд ЗОДТРК «Тиса-1». Зранку кожна команда ретельно готувалася, сервірувала столи, готувала традиційну страву Закарпаття в казанку. «Водночас члени журі переглядали фільми учасників фестивалю. Загалом цьогоріч представлено 72 телероботи і 42 радіопрограми з України, Румунії, Сербії, Словенії, Австрії, Німеччини. 11 вересня  буде підведено підсумки і нагороджено переможців», – додала пані Мигаліско. 

Ввечері команди представили свої боґрач, наїдки та напої на засервірованих столах, а також власні трихвилинні сюжети. Голова журі Петро Гаврилко похвалив усі команди за виконану роботу та подароване свято шлунку. За підсумками членів журі перше місце отримала русинська редакція Закарпатської держтелерадіокомпанії «Тиса-1». Капітан команди Віра Кобулей не приховувала радості:
- Протягом усіх 17 років ми брали участь у фестивалі, ретельно готувалися, займали завжди призові місця – третє, друге. Цього року вперше отримали І місце. Нам дуже приємно. У нас був і справді смачний боґрач, бо готувала його досвідчена кухарка,  моя подруга Марія зі своїми студентами. Інші страви, які бачите на столі, також готувала Марія та ще одна моя подруга – Анна.

На столі переможців бачу котлети, відбивні, нарізки з домашніх рулетів, ковбас, сирів. У повітрі витає апетитних аромат від голубців, токану з бринзою та шкварками, печеної картоплі із салом, грибочків, колоченої пасулі, пасулі-дзьобачки, пише Тетяна Грицищук, фото автора

А глянувши на повну тарцу фанків, кіфликів, аж слинки потекли. Помилувала око дуже цікава композиція з сиру, винограду, печеної дині. Порадувала око і вишукана композиція з яблук, груш, винограду.

Тому невипадково багато гостей, а серед них були і біженці та жителі Донецька, Луганська, Дніпропетровська, підходили до столу переможців, аби поласувати смачними наїдками.
56-річна Світлана з Миколаєва розповідає кореспонденту «КО», що вперше в житті їсть такої смакоти досхочу. Жінка зізналася, що вперше у житті їла боґрач, зварений у казані, до того ж, бачила процес його приготування.  
Друге місце у конкурсі отримала угорська редакція. Третє місце розділи між собою німецька, словацька, румунська редакції.


Інші публікації

У тренді

karpatnews

Використання будь-яких матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на karpatnews.in.ua

Інтернет-видання можуть використовувати матеріали сайту, розміщувати відео за умови гіперпосилання на karpatnews.in.ua

© Новини Закарпаття, Ужгорода, Мукачева та України на KarpatNews. All Rights Reserved.