Рубрика: Суспільство

26 листопада

Вчені дізналися про нову причину появи раку

foto

Поява раку товстої кишки може бути пов'язана з двома генами, які беруть участь у спалюванні жирів

Вчені з Ратгерського університету заявили про те, що два гени, які присутні в стовбурових клітинах кишечника і допомагають спалювати жир, що надходить в організм з їжею, можуть брати участь у появі раку товстої кишки, пише DT.ua з посиланням на EurekAlert!.

"Вчені показали, що при вживанні продуктів з високим вмістом жиру в кишечнику підвищується кількість стовбурових клітин, що робить організм більш сприйнятливим до раку товстої кишки", - заявив один з дослідників Майкл Верзі.

У результаті природних процесів щодня втрачаються мільйони клітин кишечника так само, як губляться клітини шкіри. Столові клітини кишечника постійно оновлюються, забезпечуючи оновлення слизової оболонки. Разом з тим, зміни в стовбурових клітинах можуть призвести до появи раку. Рак товстої кишки є третім найпоширенішим раком, який реєструється у чоловіків і жінок у США.

У ході дослідження вчені з'ясували, що два гени (HNF4A і HNF4G) забезпечують правильне функціонування слизової оболонки кишечника. Вони допомагають спалювати жир, забезпечуючи стовбурові клітини енергією. Коли в харчовому раціоні присутня велика кількість жиру, кількість стовбурових клітин, що постійно діляться, збільшується, і це підвищує ризик розвитку пухлин. Таким чином, здорове харчування є одним з ефективних способів профілактики онкологічних захворювань.


26 листопада 2019, 17:56
Karpatnews.in.ua — Новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та України



Схожі новини


Закінчився призов на строкову військову службу (ВІДЕО)

На Закарпатті на одного учня у сільсікій школі держава витрачає 26 677 гривень на рік

З початку карантину статус безробітних отримали майже 400 тисяч українців

З середи в Ужгороді запрацюють дитячі садки

Закарпаття потрапило до "жовтої" зони за рівнем поширення COVID-19

їїїїїїїї...

Прокоментуй новину