Рубрика: Суспільство

27 жовтня

Американська компанія розпочне масовий продаж штучного м'яса

foto

Для того, щоб виростити м'ясо для курячих нагетсів у лабораторних умовах, потрібно 2 дні.

Американська компанія Just із Сан-Франциско почне продавати штучне м'ясо 2019 року. Спочатку воно з’явиться в ресторанах Азії та Європи.

Про це повідомляє ВВС.

Американська компанія вирощує куряче м’ясо з клітин курки, не вбиваючи її. Такий продукт називають штучним м’ясом, м’ясом з пробірки або чистим м’ясом. Для того, щоб виростити м’ясо для курячих нагетсів у лабораторних умовах, потрібно 2 дні.

Щоб стимулювати клітини до розмноження, використовують протеїн, для підтримання його форми необхідний каркас.

Раніше собівартість такої технології не дозволяла випустити штучне м’ясо на ринок і масштабувати виробництво. Так, в 2013 році біолог Марк Пост з Університету Маастрихта створив перший у світі бургер з вирощеного в пробірці м’яса.

Виробництво продукту обійшлося 325 тисяч доларів. Відтоді розвиток технологій поступово знижував цю ціну, і сьогодні кілограм штучного м’яса коштує вже 80 доларів, а один бургер – 10 доларів. Таким чином, за чотири роки ціна скоротилася майже в 30 000 разів.

 

Автор: Андрій Стадник


27 жовтня 2018, 11:49
Karpatnews.in.ua — Новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та України



Схожі новини


Вчені передбачили прискорення кліматичної катастрофи

Населення Закарпатської області продовжує скорочуватися

Лікування в санаторіях на західній Україні: де краще зупинитися?

Закарпатські прикордонники затримали француза, який незаконно потрапив зі Словаччини в Україну

У Латвії планують автоматично надавати громадянство дітям негромадян

їїїїїїїї...

Прокоментуй новину