Рубрика: Суспільство

13 вересня

Вчені виявили несподівану користь молока

foto

У дослідженні взяли участь 136 384 особи

Вчені Університету Макмастера (Канада) з'ясували, що вживання трьох порцій молочних продуктів на день пов'язано зі зменшенням ризику серцево-судинних захворювань і передчасної смерті. Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress. 

У дослідженні взяли участь 136 384 особи у віці 35-70 років з 21 країни. Фахівці визначили раціон харчування добровольців і стежили за станом здоров'я протягом 9,1 року. За весь час спостереження було зареєстровано 6796 смертей і 8555 випадків серцево-судинних захворювань.

Одна порція молочних продуктів була еквівалентна склянці молока або йогурту вагою 244 грам, 15 грамам сиру або 5 грамів вершкового масла. Всіх учасників дослідження розділили на чотири групи відповідно до кількості порцій, вживаних щодня. Виявилося, що ті, хто їв найбільшу кількість молочних продуктів (3,2 порції, в середньому), зменшували ризик смерті (від серцево-судинних захворювань та інших причин) на 2,2 відсотки, в порівнянні з людьми, які не вживають їх. При цьому корисною виявилася навіть незнежиреного молочна продукція (в кількості 2,9 порції), яка знижувала ймовірність передчасної смерті на 1,1 відсотка.

Учені поки не знають точну причину такого зв'язку. Незважаючи на те, що фахівці рекомендують їсти знежирені молочні продукти через передбачуваного шкоди насичених жирних кислот, існують дані про користь молока для здоров'я. Це пояснюється наявністю специфічних амінокислот, ненасичених жирів, вітамінів K1 і K2, кальцію, магнію, калію і пробіотиків.


13 вересня 2018, 13:55
Karpatnews.in.ua — Новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та України



Схожі новини


На трасі "Київ-Чоп" під час мітингу постраждали правоохоронці

Закарпатські патрульні зафіксували 3 аварії на території області

Населення Закарпатської області скоротилося на 1066 осіб

Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород» повідомляє

Любов по-закарпатськи: жінка пішла на чоловіка з мотикою та вилами, а він на неї – з бензином та запальничкою

їїїїїїїї...

Прокоментуй новину