Рубрика: Суспільство

03 вересня

Про оновлений закон про перебування іноземців у Чехії

foto

З 15 серпня нові зміни до закону вступили в силу

У Міністерстві внутрішніх справ вважають, що введення поправок забеспечить безпеку і регулювання міграції в країні. Міністр Мілан Хованец зазначив, що посилення торкнеться тільки тих іноземців, які не дотримуються чеського законодавства. На що необхідно звернути увагу і про які саме нововведення йдеться, - нас інформують неурядові організації, які працюють з мігрантами.

Нові зміни до Закону про іноземців:

1. Зміна мети перебування на бізнес візу Якщо ви перебуваєте в Чехії на довгостроковій візі, проживаєте тут менше 5 років і розглядаєте можливість зміни мети перебування на бізнес візу (з метою підприємництва), подайте заявку терміново. Як тільки почнуть діяти зміни до Закону про іноземців, ви зможете подати заявку про зміну мети перебування тільки після 5 років проживання в ЧР.

2. Процедура відкликання дозволу на проживання Якщо МВС розпочало, по відношенні до вас, процедуру відкликання дозволу на проживання, негайно зверніться за юридичною допомогою і подайте апеляцію.

3. Зміна роботодавця Якщо ви перебуваєте в Чехії з робочою візоюі збираєтеся звернутися до Міністерства внутрішніх справ про дозвіл на зміну роботодавця, зробіть це негайно. Після вступу до дії поправок до Закону про іноземців цей процес буде більш складним - як правило, буде необхідно представити документ від Вашого роботодавця, що попереднє місце роботи зберігається.

4. Заявка на постійне місце проживання з фіктивного перебування Якщо ви тут проживаєте на основі так званого фіктивного перебування і маєте намір подати заяву на постійне місце проживання, зробіть це негайно. Після вступу в дію поправки до Закону про іноземців, Міністерство буде чекати на результат по процедурі вашого довгострокового перебування. І тільки в тому випадку, якщо вам буде дозволено (продовжено) термін довгострокового перебування, надасть дозвіл на постійне.

5. Члени сім'ї, які не мають дозволу на проживання Якщо ви є членом сім'ї громадянина Чеської Республіки та перебуваєте тут без виду на проживання або на виїзнiй візi, заяву на тимчасове перебування подайте негайно. Після вступу в дію поправки до Закону про іноземців це стане неможливим, вам доведеться покинути країну і подати заявку на отримання короткострокової візи через посольство. Якщо ви опинитесь в даній ситуації, зверніться про допомогу до юриста! Важливо, щоб цей процес був оскаржений в суді.

6. Постійне місце проживання для повнолітньої дитини на утриманні батьків Якщо у вас є постійне місце проживання в Чехії і дитина у віці до 26 років яка вчиться, а ви хочете подати заяву на постійне місце проживання дитини, об'єднання з Вами( навіть і тоді, коли строк перебування в країні менше 5 років), подайте її терміново. Після вступу в дію змін до Закону про іноземців, більше не буде можливо застосовувати для дорослих дітей на утриманні батьків дозвіл на постійне проживання тобто об'єднання з батьками з постійним місцем проживання; ця можливість залишається тільки для неповнолітніх дітей (до 18 років).

7. Заява на отримання виду на проживання з візою очікування Якщо ви проживаєте в Чехії на довгострокову візу з метою очікування перебування і хочете подати заяву на робочу візу або возз'єднання сім'ї, зробіть це негайно. Після вступу в дію змін до закону стане неможливим з візи очікування проживання подати заявку на робочу візу, а тільки після трьох років перебування на візі очікування, а у випадку об'єднання сім'ї мінімально після 6 місяців перебування.

8. Карта працівника для акціонерів, директорів або членів кооперативу, які в компанії або кооперативу також працюють Якщо ви є директором або акціонером або членом кооперативу і в той же час в компанії або кооперативі працюєте в сфері діяльності цієї компанії, і для цього була вам видана карта працівника і дозвіл на роботу, попросіть терміново про зміну призначення, наприклад бізнес візу, або дозвіл на зміну роботодавця.

Після вступу в дію змін до Закону про іноземців не будете в змозі працювати на карту працівника для компанії, в якій ви також керуючий директор або партнер. Міністерство Вам таку карту більше не продовжить. У той же час, після вступу в дію поправки, не матимете можливості просити ані про зміну діяльності в бізнесі (якщо термін Вашого перебування в Чеській Республіці менше 5 років).


03 вересня 2017, 14:54
Karpatnews.in.ua — Новини Ужгорода, Мукачева, Закарпаття та України



Схожі новини


У мережі з’явився неймовірний ролик, знятий в Карпатах

Померла найбагатша жінка у світі

Через річку Уж 2 дні курсує річкове таксі

Закарпатцю продали хліб із запеченим тарганом (фото)

В Ужгороді встановили камінь бажання (фото)


Прокоментуй новину